Otaci // Unii locatari ai blocului avariat au fost lăsați să intre în locuințe să-și recupereze bunurile (FOTO/VIDEO)

Facebook / Igor Dodon

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă dislocaţi la Otaci au evacuat mai multe bunuri materiale din scările vecine a blocului avariat de pe strada Prieteniei.

Oamenii au avut posibilitatea de a-şi recupera o parte din obiectele de preţ. Aceştia au intrat în apartamente însoţiţi de salvatori.

Mai mult, angajaţii IGSU au echipat locatarii corespunzător, pentru ca oamenii să nu fie expuşi riscului.

În continuare situaţia la faţa locului e strict monitorizată de conducerea IGSU, iar deciziile pentru efectuarea acţiunilor ulterioare sunt luate de responsabilii Celulei de Criză.

Facebook / Igor Dodon
Facebook / Igor Dodon
foto: Facebook/Igor Dodon
foto: Facebook/Igor Dodon
foto: Facebook/Igor Dodon
foto: Facebook/Igor Dodon

Amintim că o parte a unui bloc cu 9 etaje din orașul Otaci, raionul Ocnița, s-a prăbușit în seara zilei de ieri. Nimeni nu a avut de suferit, locatarii fiind evacuați. Potrivit informațiilor preliminare, blocul s-ar fi dărâmat din cauza apei din subsolul clădirii, care s-a scurs în timpul ploilor torențiale, dar și a neglijenței unor locatri care au distrus unii pereți din interiorul apartamentelor. La moment, există riscul ca și alte scări ale blocului să se prăbușească. Cel mai probabil, clădirea va fi demolată în totalitate. Cauza exactă a prăbușirii urmează a fi stabilită în urma unei expertize.

 

You may also like

Comments are closed.

By