Opinie: Implicarea vicepremierului rus în formarea coaliției majoritare este o gravă eroare din punct de vedere strategic

presedinte.md

Analistul politic de la București Iulian Chifu consideră că implicarea vicepremierului rus Dmitri Kozak în formarea unei coaliții majoritare la Chișinău, dar și decizia unilaterală a PAS de a susține candidatura Zinaidei Greceanîi pentru funcția de speaker este o gravă eroare din punct de vedere strategic. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

Consider că strategia de dezvoltare este diferită. Trebuie să ne uităm cu mare atenție cine ne sunt prietenii și cine ne sunt dușmanii. Pentru mine a fost o surprindere implicarea lui Dmitri Kozak în formarea unei coaliții la Chișinău, pentru mine acest lucru este inacceptabil. Din punct de vedere strategic, cred că e o mare greșeală”, a declarat Iulian Chifu, citat de timpul.md.

Amintim că, ieri, Consiliul Politic Național al PAS a decis să cedeze socialiștilor funcția de speaker al Parlamentului și păstrează postul de prim-ministru pentru Maia Sandu. În acest mod, liderul PPDA, Andrei Năstase, rămâne fără funcția râvnitită. Decizia a fost luată fără a consulta formațiunea lui Năstase.

CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin”, se arată într-un comunicat al PAS.

You may also like

Comments are closed.

By