12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Liderul socialiștilor, Zinaida Greceanîi, face glume pe seama blocului ACUM: s-au dus să consulte fracțiunile lor, care sunt 2 sau poate 26

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, afirmă că discuțiile de astăzi cu liderii blocului ACUM s-au încheiat cu nimic. Toate părțile și-au reiterat pozițiile și au plecat ca să se consulte cu fracțiunile. Șefa socialiștilor a făcut și o glumă la această temă.

”Ei au mers să se consulte cu fracțiunile lor, care sunt 2 sau poate 26. Și ei, și noi, am expus pozițiile. Pozițiile sunt foarte rigide. Nu am văzut că este o deschidere”, a spus Greceanîi.

Amintim că, până acum, PAS-DA și PSRM s-au invitat reciproc de mai multe ori la discuții care de fiecare dată au eșuat. PAS și DA insistă să le revină funcțiile de președinte al Parlamentului și premier, iar socialiștii trebuie doar să le susțină inițiativele legislative, fără să participe la guvernare.

De cealaltă parte, PSRM cere ca funcția de speaker să revină Zinaidei Greceanîi și să fie responsabili de mai multe domenii în Guvern, inclusiv de Apărare și Relații Externe. Aceștia mai cer statut special pentru limba rusă, garanții de neaderare la NATO, dar și extinderea atribuțiilor șefului statului.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img