Kuzmin: Moscova nu exlude modelul de federalizare a Republicii Moldova

kuzmin

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Moscova nu exlude modelul de federalizare a Republicii Moldova. În acest fel, Kuzmin a răspuns la întrebarea ce părere are despre noţiunea de federalizare a Republicii Moldova, expusă de Dodon într-o înregistrare.

Valeri Kuzmin a adăugat că există multe ţări care au avut succes cu acest tip de administrare teritorială, dând drept exemplu Germania, SUA, Rusia, Malaysia, India.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, ambasadorul a precizat că Rusia nu a stabilit o listă de condiţii pentru recunoaşterea Guvernului de la Chişinău, spre deosebire de România.

„Aşa cum a spus ministrul de Externe în declaraţia oficială, suntem de acord şi sprijinim formarea acestei coaliţii pentru că ne aduce speranţa pentru stabilitate şi relaţii mai bune. Noi nu stabilim o listă de condiţii ca, de exemplu, ministrul dumneavoastră de Externe, pentru că am văzut o declaraţie recentă, o pagină cu o mulţime de condiţii. […] Dacă este aşa cum pare, că cineva care a pierdut un partid, care a pierdut alegerile, care a eşuat să facă o coaliţie guvernamentală respinge participarea, atunci nu este un comportament democratic şi nu este o practică democratică”, a subliniat ambasadorul rus, citat de Adevărul.

Amintim că alianța dintre PAS, PPDA și PSRM a fost creată la indicația vicepremierului rus Dmitri Kozak, după expirarea termenului legal, stabilit de Curtea Constituționale. Asta după ce PDM a refuzat alianța cu socialiștii din cauza condițiilor apărute în ultimul moment – federalizara Moldovei, limba rusă să fie pusă pe picior de egalitate cu limba de stat, interzicerea unionismului, controlul Rusiei în relațiile dintre Moldova și UE.

You may also like

Comments are closed.

By