Declarația Ucrainei, privind situația din Moldova: Important pentru țară este prevenirea intervenției externe, care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării

ucraina

Ucraina accentuează că în Republica Moldova este importantă asigurarea securității și prevenirea intervenției externe, de combatere a implementării scenariului rus de federalizare a țării. Acest lucru se menționează în declarația Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, făcută publică aseară.

”Ucraina urmărește cu îngrijorare evoluția situației politice din statul vecin – Republica Moldova. Îndemnăm principalele forțe politice din Moldova să acționeze în cadrul legal, să soluționeze litigiile prin dialog politic pentru a evita confruntările violente. În prezent, important pentru țară și securitatea din regiune este prevenirea intervenției externe, care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării”, se arată în declarația MAE din țara vecină, citat de hotnews.md.

Ucraina mai subliniază că este interesată într-o Moldovă stabilă, democratică și europeană și este gata să ofere, dacă este necesar, asistență în rezolvarea problemelor existente.

You may also like

Comments are closed.

By