3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Andrei Năstase a capitulat în fața Maiei Sandu: acceptă să renunțe la funcția de speaker

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul PPDA, Andrei Năstase, se dă tare, după ce a fost umilit de PAS și Maia Sandu și anunță că cedează funcția de speaker, pe care nu a avut-o. Mai mult, acesta le-a cerut socialiștilor să semneze mai multe angajamente publice, nominal. Asta chiar dacă el, personal, alături de Sandu și ceilalți deputați din PAS și PPDA, și-au încălcat angajamentul asumat în data de 21 februarie, când au promis că renunță la mandat dacă fac alianță formală sau informală cu PSRM.

Năstase vrea ca socialiștii să semneze nominal un angajament că vor susține protocolul de colaborare politică dintre PSRM și ACUM. La fel, el cere ca deputații PSRM să semneze angajamentul că implementarea Acordului de Asociere cu UE va fi o prioritate pentru ei.

O altă cerință este pentru șeful statului. Năstase îi solicită să semneze un angajament public că va promulga legile ACUM, calificate de experți constituționali drept contrare Legii Supreme, dar și că o va desemna pe Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru.

Amintim că decizia Consiliului Național Politic al PPDA a fost luată după ce PAS a decis, fără să se consulte cu Năstase, că va susține candidatura șefei PSRM, Zinaida Greceanîi, pentru funcția de președinte al Parlamentului.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img