Utilaje noi pentru salubrizarea stradală în Chișinău // FOTO

img (3)

Primăria municipiului Chișinău informează că în preajma stațiilor de așteptare din capitală, pe trotuare și pe alei, frunzele vor fi colectate cu aspiratoarele stradale. Recent, Regia locativ-comunală și amenajare a achiziţionat 30 de suflante/aspiratoare în acest scop, dar şi 50 utilaje pentru cosirea zonelor verzi.

Regia de profil a prezentat marți echipamentele achiziţionate, care ulterior vor fi distribuite în fiecare sector al capitalei.

Şeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a menţionat că lotul de utilaje nou-achiziţionate, este multifuncțional, astfel că va putea fi folosit pe trotuare, în stațiile de așteptare, dar și pe zonele verzi din intercartiere. Suflantele/aspiratoarele stradale şi motocositoarele au fost achiziţionate din surse ale bugetului întreprinderii, iar în acest scop au fost alocați circa 270 mii lei.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău a precizat că municipalitatea urmează să achiziționeze pe parcursul anului curent alte 2 loturi de tehnică de profil.

„Pentru a avea trotuare, alei, parcuri şi zone verzi curate și amenajate, angajații trebuie să lucreze cu utilaje specializate. Este un imperativ al timpului”, a remarcat edilul-șef al capitalei.

Pentru anul 2019 sunt prevăzuți 14 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor de salubrizare stradală: 10 tractoare cu lame și perie, 10 sărărițe, 5 furgonete și 5 miniîncărcătoare.

img

img (4)

img (2)

img (1)

You may also like

Comments are closed.

By