Trei membri ai organizației „Kitaeţ”, condamnați pentru jaf și șantaj

kitaet

Trei membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, reținuți în iulie 2018, pentru comiterea infracțiunilor de jaf și șantaj, iar unul și pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, au fost condamnați la închisoare.

În urma investigațiilor s-a stabilit că inculpații, cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, originari din mun.Chișinău, în iunie 2018, au intrat abuziv în casa unui bărbat din Capitală și l-au deposedat de 2 000 euro, pentru o datorie inventată. Ulterior, victima a fost dusă într-un parc din capitală, unde a fost bătută și obligată să mai achite 5 000 euro, pentru „obșceac-ul” organizației criminale „Kitaeț”.

Pe data de 17 iulie 2018, după primirea unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, indivizii au fost reținuți în flagrant.

Este de menționat că anterior, doi dintre inculpați au mai fost condamnați pentru infracțiuni similare.

Urmare a probatoriului administrat și cercetat în instanța de judecată, la insistența acuzării de stat, în pofida negării învinuirii aduse, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru inculpaților le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termene cuprinse între 13 și 15 ani.

Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.

You may also like

Comments are closed.

By