Taximetriștii din Capitală, luați la puricat

Screenshot_9

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări pe teritoriul capitalei, în cadrul operaţiunii speciale ”TAXI”, care are loc în perioada 20 – 31 mai.

Pe parcursul operațiunii au fost verificați 128 de taximetriști, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a unităţilor de transport, în special certificatele de competenţă profesională, starea tehnică a automobilului, precum şi prezenţa obligatorie a echipamentului necesar (trusele medicale,stingătoarele).

Urmare a verificărilor desfăşurate, polițiștii au depistat 34 de încălcări de exploatare a automobilelor, cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, unități de transport reutilate fără autorizaţia de rigoare, lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, reutilarea unităților de transport neautorizate.

Până acum au fost întocmite 28 procese-verbale cu privire la contravenţii și au fost ridicate 7 plăcuțe de înmatriculare, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 450 lei până la 600 lei. Totodată, 4 administratori au fost sancționați cu amendă în mărime de 3 000 lei, fiecare dintre ei pentru admiterea la traseu a unităților de transport ce nu corespund normelor de exploatare.

You may also like

Comments are closed.

By