SONDAJ // Trei partide ajung în Parlament. Blocul ACUM nu are șanse să obțină majoritatea

sondaj

În cazul alegerilor parlamentare anticipate, blocul ACUM nu are șanse să obțină majoritatea și va rămâne, ca și în actualul legislativ, pe al treilea loc, după numărul de mandate. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor.

Astfel, cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Socialiștilor, care ar fi susținut de 27,3% din numărul total al participanților la sondaj și 38,4 la sută dintre cei deciși. Pe locul doi va fi Partidul Democrat, creditat cu încredere de către 16,9% din eșantionul total și 23,8% dintre alegătorii cu opțiune de vot clară. Pentru blocul ACUM ar vota 16,7% dintre participanții la sondaj și 23,5% dintre cei deciși. Sub pragul electoral se situează Partidul Șor, pentru care ar vota 4,1% dintre participanții la studiu. Dacă e să ținem cont de opțiunile moldovenilor deciși, pentru formațiunea condusă de Ilan Șor ar vota 5,8%.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-10 mai, pe un eșantion de 1189 de respondenți, iar marja de eroare este de +/- 3 la sută.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By