Operațiune în toată țara // Taximetriștii sunt trași pe dreapta de INP și ANTA

Screenshot_3

Inspectoratul Național de Patrulare în comun cu Agenția Națională Transport Auto au demarat operațiunea „TAXI” pe întreg teritoriul țării, care va continua până la data de 31 mai. Operațiunea are drept scop de a verifica legalitatea activităţii de taximetrie și anume, exploatarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau reutilate fără autorizația respectivă, respectarea regulilor stabilite în licență, revizia tehnică a transportului, conducerea în stare de ebrietate, dar și alte încălcări ale RCR, factori ce duc la accidente rutiere cu implicare acestora.

De asemenea, șoferii de TAXI sunt verificați de ofițerii CUMC al INP, întru depistarea conducătorilor care nu și-au achitat amenzile pentru diferite încălcări ale circulației rutiere, fixate cu camerele de supraveghere video.

Potrivit INP, în doar câteva ore, în capitală, 16 taximetriști s-au ales cu procese verbale pentru diferite încălcări: nerespectarea limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor, nerespectarea indicatoarelor rutiere și trecerea la culoare roșie a semaforului.

De la începutul acestui an și până la moment pe teritoriul ţării au fost înregistrate 25 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, soldate cu 2 persoane decedate, iar altele 34 s-au ales cu diverse leziuni corporale. Totodată, în perioada menționată 446 de taximetriști au fost sancționați contravențional pentru diferite abateri de la legislație.

You may also like

Comments are closed.

By