Ion Chicu: Guvernul îşi respectă angajamentele sale financiare, în pofida „prezicerilor” unor politicieni

chicu

Liderul PAS, Maia Sandu, este acuzată că răspândește informații false legate de salarii. În acest context, ministrul Finanţelor, Ion Chicu, a venit cu câteva argumente care dovedesc că Guvernul îşi respectă angajamentele sale financiare, chiar dacă tot mai mulți politicieni au prezis că după Anul Nou nu se vor plăti salariile sau pensiile.

S-a tot prezis că după anul nou nu se vor mai plăti salarii şi pensii, apoi ‘sfârşitul lumii’ l-au amânat pentru ‘după alegeri’, ‘după Paşte’. De la momentul lansării reformei fiscale, măsura absolut necesară pentru sporirea competitivităţii economiei noastre, au tot speriat lumea cu dezastru bugetar, ca în aprilie 2019 să avem venituri la bugetul de stat cu aproape 20% mai multe ca in 2018… Au ‘risipit’ proiectul Prima Casa încă de la primele ore de la lansare, ca acum, să avem deja 1000 noi beneficiari”, a menţionat ministrul Finanşelor, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Ion Chicu a declarat că în continuare instituţiile care activează în condițiile autonomiei financiare vor primi suportul necesar din partea Guvernului.

“Dragi politicieni, lucrurile nu sunt atât de minunate, după cum ‘va spune ministrul finantelor’. Nu au de unde fi, dacă la mai bine de 2 luni după parlamentare ministrul nu are cum rectifica bugetul – competenţa legislativului, şi suplimenta bugetele instituţiilor de care sunteţi atât de îngriojiraţi. Cât priveşte situaţia financiară a instituţiilor, care activează în condițiile autonomiei financiare, vă rog să nu vă îngrijoraţi – totul va fi bine”, a scris demnitarul a scris pe o rețea de socializare.

Recent Maia Sandu a făcut declaraţii nefondate despre salariile din domeniul educaţiei. Aceasta a scris pe rețelele de socializare că profesorii vor rămâne fără salarii.

sursa: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By