În perioada de vară, grădinițele din Chișinău vor activa în regim special

chisinau.md

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada vacanței de vară: iunie-august 2019, Instituțiile de Educație Timpurie (IET) din capitală vor activa în regim special, în sensul diminuării numărului de grădinițe funcționale. Începând cu data de 3 iunie 2019, în 123 de grădinițe din totalul de 159, va fi suspendată, eșalonat, activitatea.

Graficul prealabil de sistare a activității în perioada de vară a IET din municipiul Chișinău îl vedeți aici: https://chisinau.md/…/Informare-parinti-IET-pespectiva-sist…

În același timp, pe perioada de sistare a activității unei instituții de educație timpurie din sector, a fost determinată o altă grădiniță din apropiere, pentru ca toți copiii ai căror părinți au solicitat frecventarea pe această perioadă, să fie instituționalizați. Părinții vor depune o cerere în acest sens la grădinița frecventată de copil, fără necesitatea motivării acesteia.

Măsura luată de autoritățile publice locale vine ca urmare reducerii numărului copiilor în grădinițe pe durata sezonului estival, insuficiența angajaților în blocurile alimentare ale instituțiilor, creșterea duratei programului de muncă al personalului (12 ore) din cauza concediilor anumitor angajați, organizarea lucrărilor de reparație pe timp de vară etc.

Programul de activitate al IET va fi stabilit astfel, încât să fie respectate drepturile legale ale copiilor, părinților și angajaților instituțiilor nominalizate. Anterior, DGECTS a desfășurat sondaje vizavi de frecventarea grădinițelor în perioada de vară, pentru a stabili graficul de lucru al grădinițelor din sectoarele capitalei.

Informația privind programul de activitate al IET va fi plasată pe site-ul Direcției generale educație, cultură, tineret și sport (DGECTS), precum și pe paginile web ale direcțiilor educație sectoriale.

You may also like

Comments are closed.

By