În iunie, Igor Dodon ar putea dizolva Parlamentul și anunța alegeri anticipate

parlament.md

Dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului. Igor Dodon va dizolva Parlamentul. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele țării pe pagina sa de Facebook, după întrevederea cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, care a avut loc astăzi, la Reședința de Stat.

„Dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. Am subliniat că acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale”, a scris Dodon.

Tot, astăzi, Curtea Constituțională a hotărât că președintele Republicii Moldova nu poate înainta un candidat la funcția de Prim-ministru în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului.

You may also like

Comments are closed.

By