11 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Ex-ministrul Chirinciuc a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, va sta după gratii. Aceasta a fost decizia Curţii de Apel Chişinău, care a examinat, în seara zilei de ieri, contestaţiile părţilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Astfel, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu, fostul ministru a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani.

Tot ieri, instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de 2 ani de detenţie, notează Serviciul de Presă al Procuraturii Generale.

Totuşi, instanţa a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi a mijloacelor financiare de 40 000 lei şi 5 500 euro – sume ridicate în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că, ministrul, împreună cu şefii a două companii de construcţi au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

UPDATE// Potrivit portalului Deschide.MD, Iurie Chirinciuc a părăsit Republica Moldova în seara zilei de ieri, după pronunțarea sentinței. Fostul ministru ar fi fost văzut în jurul orei 20.00, în punctul de trecere Sculeni, într-un automobil de model Skoda Superb.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img