Doi jurnaliști au fost concendiați de oligarhul Usamanov, proprietarul ziarului Kommersant

usmanov

Oligarhul rus Alișer Usmanov a concediat doi redactori ai publicației Kommersant, al cărei acționar principal este, după apariția unui articol în care este vizată Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei din Rusia.

În articolul citat se spune că postul Valentinei Matvienko ar urma să fie preluat de Serghei Narîşkin, şef al Servicului de Informaţii externe şi apropait al preşedintelui Vladimir Putin.

Decizia de concediere a redactorilor a fost luată personal de Alişer Usmanpov şi transmisă de către reprezentantul său, Ivan Streşinski.

Ca răspuns, a demisionat in corpore departamentul politic, în fruncte cu șeful acestuia, adjunctul redactorului-șef de la Kommersant, Gleb Cerkasov.

Jurnalistul a publicat și lista colegilor solidari, care pleacă alături de el de la publicație. Printre ei nu se regăsește Vladimir Soloviov, fondatorul portalului Newsmaker.md. Acesta s-a remarcat prin numeroase atacuri la adresa liderului PDM, Vlad Plahotniuc și prin promovarea șefilor blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, care se declară luptători cu oligarhii. Cu toate acestea, Soloviov nu se jenează să lucreze pentru oligarhul rus Usmanov, scrie timpul.md.

You may also like

Comments are closed.

By