Dodon, către deputați: Ori vă apucați de lucru, ori anticipate. Vremea poshlo!

dodon3

Președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj dur către deputații aleși în urma alegerilor parlamentare. În cadrul unui briefing de presă, șeful statului le-a amintit aleșilor poporului că mai au două săptămâni pentru a se apuca de lucru, în caz contrar va dizolva Parlamentul.

„Condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Cetățenii RM așteaptă rezultate, așteaptă crearea majorității parlametare, ca deputații să se apuce de lucru. Mă adresez deputaților, aleși pe 24 februarie, sau apucați-vă de lucru, voi primiți salarii mai mari decât pensia medie în RM, creați majoritate parlamentară, alegeți conducerea Parlamentului, alegeți Guvernul, sau recunoașteți că rânza moldovenească nu vă permite să găsiți limbă comună și atunci vă duceți la anticipate”, a declarat Dodon.

Președintele Igor Dodon i-a criticat și pe deputații din blocul ACUM, care ar face „show-uri” prin clădirea Legislativului.

”Unii umblă prin Parlamentul gol și fac show-uri, de parcă nu știu regulamentul. Creați majoritate parlamentară și care-i problema? Lăsați ambițiile prostești, ori vă apucați de lucru, ori anticipate”.

Totodată, șeful statului a declarat că a depus și o adresare la Curtea Constituțională pentru a afla când poate dizolva Parlamentul.

„Adresarea a fost depusă astăzi, pentru a face claritate: de când se încep acele trei luni, de pe 9 aprilie când a fost aprobate rezultatele de CC sau pe data de 21 martie când a fost prima ședință de constituire. Mai sunt două săptămâni. Dacă nu găsiți limbă comună, nu creați majoritate parlamentară, voi fi nevoit să dizolv Parlamentul. Și consecințele să vi le asumați. Vremea poșlo!”, a conchis Dodon.

You may also like

Comments are closed.

By