Cel puțin 21 de morți și peste 30 de răniți, în urma unui accident produs în Mexic

download (1)

Ciocnirea unui autobuz care transporta pelerini cu un camion a făcut miercuri cel puţin 21 de morţi şi peste 30 de răniţi, în statul Veracruz, estul Mexicului, au raportat autorităţile locale, potrivit AFP.

Responsabilul pe probleme de protecţie civilă din acest stat, Guadalupe Osorno, a precizat că „şaptesprezece corpuri au fost scoase din autobuzul de pasageri şi două din camion. Pe drumul spre spital, unul dintre răniţi a decedat şi mai târziu altul grav rănit”.

Pasagerii autobuzului reveneau dintr-un pelerinaj la Basilica Santa Maria de Guadalupe din Ciudad de Mexico şi se întorceau în statul Chiapas (sud) de unde erau originari.

Accidentul a avut loc pe o autostradă care traversa o zonă muntoasă, cu vârfuri la peste 2000 de metri, unde ceaţa complică frecvent vizibilitatea şoferilor.

crash2

merlin_155629740_dcff82d6-2240-4b69-bbbc-1ea8477dd396-articleLarge

Primele imagini difuzate de presa mexicană au arătat un autobuz complet ars răsturnat pe şosea şi un camion, de asemenea, ars, cu partea din faţă distrusă.

În 2006, peste 50 de pelerini şi-au găsit sfârşitul în aceeaşi zonă atunci când autobuzul lor s-a prăbuşit într-o prăpastie, după ce autovehiculul a rămas fără frâne.

sursa: a1.ro

You may also like

Comments are closed.

By