Carnagiu în patru închisori braziliene: cel puțin 55 de deţinuţi au fost ucişi

Brazil_Prison_Riot_56575
Cel puțin 55 de deţinuţi au fost uciși în urma violenţelor care au avut loc, zilele trecute, în patru închisori din zona localităţii Manaus, din Brazilia. Pentru stoparea violenţelor, la Manaus a fost trimisă o unitate specială a forţelor poliţiei federale braziliene.
Sâmbătă, luptele dintre bandele rivale din aceste închisori au cauzat moartea a 15 persoane, iar duminică au mai fost ucise alte 40, majoritatea prin strangulare, potrivit agerpres.ro.

Sistemul penitenciar din Brazilia este suprapopulat şi marcat de rivalităţi sângeroase între bande. Aici, controlul de facto este deţinut de reţelele de traficanţi de droguri.

Asemenea fapte au mai avut loc în anul 2017 când 150 de deţinuţi au mai fost ucişi într-o singură săptămână. Atunci, bandele rivale ce aparţineau a două reţele de traficanţi de droguri, First Capital Command şi Red Command – practic s-au măcelărit reciproc. Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei a promis după preluarea mandatului că va rezolva situaţia din închisori. În prezent închisorile sunt administrate de autorităţile statale, nu de către cele federale.

You may also like

Comments are closed.

By