Arme, muniții și droguri, ridicate de polițiști și procurori. Trei persoane – reținute // VIDEO

Screenshot_2

Ca urmarea a unei informații operative, ofițerii Direcției misiuni speciale (DOS) a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS au deconspirat un grup de persoane din orașul Ștefan Vodă și mun. Chișinău, suspectate de păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor. ACestea erau aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă, cât și a substanțelor narcotice.

Gruparea a fost documentată de către ofițerii de investigație timp de câteva luni de zile, iar un agent sub acoperire a cumpărat câteva grenade explozibile de model F-1, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice.

Urmare a 13 percheziții (mun. Chișinău, orașele Ialoveni și Ștefan Vodă), la domiciliile și mijloacele de transport a figuranților au fost depistate și ridicate masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marijuana, semințe de cânepă, 75 plante de cânepă, 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni (iatagane ect), telefoane mobile ce aparțin figuranților.

La moment, trei persoane cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, sunt reținute. Suspecții sunt cercetați penal pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor și pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By