6.3 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Analist politic: Stilul Maiei de a opera cu liste, de a folosi pâra și turnătoria ca formă de acțiune politică reflectă profilul moral infect pentru a-și obține scopurile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Maia Sandu s-a comportat ca un turnător atunci când a tirajat, pe Facebook, o listă cu instituţii media incomode pentru PAS-ul pe care îl conduce, dar şi pentru PPDA-ul lui Andrei Năstase. În opinia juristului Vitali Catană, comportamentul Maiei Sandu nu este surprinzător, ci unul tipic pentru genul care ușor semnează delațiuni.

„Urmărind comportamentul Maiei, pot să afirm fără a ezita că este unul tipic pentru genul care ușor semnează delațiuni. Și dacă cineva vrea să pară contrariat de această afirmație, amintesc doar că Maia și-a început cariera de funcționar sub conducerea lui Dodon, exact în perioada guvernării comuniste de tristă amintire, iar după o escală la o instituție internațională este numită de Filat ministru în guvernul său, la fel, de tristă faimă”, a scris Catană, într-un articol publicat pe Platforma Vox Publika.

În continuare, autorul face o scurtă incursiune în biografia Maiei Sandu, care, în opinia sa îi developează abilităţile de turnătoare.

Traseul Maiei spre politică merită o analiză aparte, căci mi se pare ciudat să poți de la un Dodon comunist să ajungi la un Filat preocupat cu îndepărtarea din partid a liderilor care au pus pe picioare PLDM-ul. Ar fi interesant să aflăm cum i-a venit lui Filat ideea de a racola în camarila sa de nu știu de unde și pe o nu știu care Maia? Asta rămâne pentru altă ocazie, nu filierele și complicitățile interesează de această data”, notează autorul citat.

“Constatăm că stilul Maiei de a opera cu liste, de a folosi pâra, delațiunea și turnătoria ca formă de acțiune politică reflectă profilul moral infect al unei persoane fără scrupule și capabilă să apeleze la cele mai abjecte mijloace pentru a-și atinge scopurile”, conchide Vitali Catană.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img