1050 de persoane cu dizabilități ai aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare fotoliu noi

may04858

1050 de persoane cu dizabilități ai aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare fotoliu noi. Acestea sunt o donație în cadrul proiectului implementat de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, din partea organizației de binefacere “LDS Charities.Inc”, Statele Unite ale Americii (SUA) și cu sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La fel, organizația va oferi și 360 cîrje antibraț, 480 cîrje, 140 premergătoare și 120 de suporturi anti-basculant. Toate cărucioarele vor fi repartizate beneficiarilor conform listelor prezentate de Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR).

În perioada 14-16 mai curent, 26 de tehnicieni și terapeuți au fost instruiți de medici din SUA în procesul de evaluare, ansamblare și ajustare a cărucioarelor fotoliu pentru fiecare solicitant individual.

În anul 2019, Guvernul a alocat 3,5 mln. lei pentru procurarea cărucioarelor de către CREPOR.

Conform datelor CREPOR, circa 1010 persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sunt în lista de așteptare pentru a fi asigurați cu cărucioare fotolii rulante.

You may also like

Comments are closed.

By