Uniți și în pușcărie: Platon și Filat împart un avocat la doi

57092-15541-15723-14

Raiderul condamnat Veaceslav Platon și fostul premier Vlad Filat au același avocat. Potrivit unei informații, apărută pe canalul de Telegram Boiler Show, este vorba despre Ion Vîzdoga, care a semnat, în data de 22 martie, un contract de asistență juridică și cu Vlad Filat.

Ion Vîzdoga, avocat din 2002, este unul dintre defensorii din echipa celor care îl reprezintă sau l-au reprezentat pe Veaceslav Platon, alături de Ilya Novikov sau Ana Ursachi.

”Acești doi cleptomani au împărțit între ei nu doar miliardul, acum împart același penitenciar. Deținuții VIP din penitenciarul nr.13 au acum același avocat la doi, Ion Vizdoga. Acesta din septembrie 2016 se ocupă de dosarul lui Platon și se pare că raiderul este gata să se împartă cu camaradul său Filat”, scriu cei de la Boiler Show.

Anexată la informație este copia contractului prin care Ion Vîzdoga se angajează să-l reprezinte pe Filat.

Amintim că fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupţie și o amendă de 3000 de unități convenționale, echivalentul a 60 de mii de lei. Totodată bunurile care au fost dobândite i-au fost confiscate, fiindu-i  retras şi „Ordinul Republicii”. Instanța a decis și confiscarea altor averi, inclusiv a unor obiective în construcție, a unor pachete de acțiuni ale diferitor companii, câteva autovehicule ș.a.

Totodată, raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, a fost condamnat la 25 de ani de ani de închisoare în dosarul în care este învinuit de escrocherie și corupere a mascaților de la Pantera. Anterior, Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiţie la 18 ani de puşcărie în dosarul Băncii de Economii. Acesta a obținut, prin scheme ilegale, aproximativ un miliard de lei de la instituţia financiară, prin accesarea unor credite de către firme conduse de persoane interpuse.

sursa: hotnews.md / colaj: telegraph.md

 

You may also like

Comments are closed.

By