Un preot-pompier din Paris – eroul incendiului de la Notre Dame: a salvat sfintele relicve din catedrala cuprinsă de flăcări

62037999

Preotul Jean-Marc Fournier, capelanul Brigăzii de Pompieri din Paris, este considerat un erou după ce joi seara, în timp ce catedrala Notre Dame era cuprinsă de flăcări, el a intrat și a salvat dinăuntru Coroana de Spini a Mântuitorului și Sfântul Sacrament.

Fournier, care a devenit cunoscut după ce în 2015, a consolat și le-a oferit asistență victimelor celui mai cumplit atac terorist din Paris – cel de la Bataclan, a revenit în atenția publicului după ce a intrat în catedrala cuprinsă de flăcări și a salvat Coroana de Spini a Mântuitorului și Sfântul Sacrament, scrie Sky News.

jean-marc-fournier-1024x576

 

Coroana de Spini, o relicvă ajunsă în Franța în 1238, adusă de Regele Ludovic al IX-lea, și amplasată într-o casetă de aur în timpul domniei lui Napoleon. Autenticitatea Coroanei nu a fost dovedită niciodată, dar istoricii spun că datează de la începutul mileniului trecut. Această relicvă este expusă publicului doar vinerea în timpul postului şi în Vinerea Mare.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa.

sursa: libertatea.ro

You may also like

Comments are closed.

By