Un jurnalist comentează declarația lui Băsescu privind alianța ACUM-PSRM: A mai venit, în 2005, să-l sprijine pe „pro-europeanul” Voronin

basescu voronin

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este luat în furci și de jurnalistul Vitalie Călugăreanu, pentru declarația sa că blocul politic ACUM ar trebui să facă alianță cu PSRM, făcută la un post privat de televiziune.

„Las’că a mai venit odată la Chișinău în 2005, ca să-l sprijine pe “pro-europeanul” Voronin. Noi nu uităm! Poate ne descurcăm noi cumva de data asta fără sfaturi “frațești””, a scris Călugăreanu, într-o postare pe Facebook.

Anterior, și fostul deputat PPCD Vlad Cubreacov a făcut trimitere, tot într-o postare pe Facebook, la anul 2005, atunci când formațiunea condusă de Iurie Roșca a acceptat să intre în cârdășie cu comuniștii lui Vladimir Voronin.

„Cred că Băsescu greșește, pledând pentru o alianță cu Dodon și PSRM, cum a greșit și în 2005, cerându-ne să-l votăm pe Voronin”, a replicat Vlad Cubreacov, pe Facebook.

Amintim că în data de 4 aprilie 2005, fracțiunea parlamentară a Partidului Popular Creștin Democrat, condusă de Iurie Roșca, a accceptat să voteze pentru desemnarea liderului PCRM Vladimir Voronin în funcția de președinte al Republicii Moldova. Decizia PPCD a fost influențată de ex-președintele României, Traian Băsescu, și a ex-președintelui Georgiei, Mihail Saakașvili. Votul din 4 aprilie 2005 a fost un prim pas spre dispariția de facto a PPCD din viața politică moldovenească.

sursa: Timpul.MD

You may also like

Comments are closed.

By