Un fost deputat PPCD îl contrazice pe Băsescu: Greșește, pledând pentru o alianță cu Dodon și PSRM, cum a greșit și în 2005

basescu

Declarația fostului președinte al României, potrivit căreia blocul politic ACUM ar trebui să formeze o alianță cu PSRM este criticată în spațiul public de la Chișinău. Fostul deputat PPCD Vlad Cubreacov face trimitere, într-o postare pe Facebook, la anul 2005, atunci când formațiunea condusă atunci de Iurie Roșca a acceptat să intre în cârdășie cu comuniștii lui Vladimir Voronin.

Amintim că Traian Băsescu a optat, în cadrul unei emisiuni televizate, pentru o coaliție ACUM-PSRM, care ar plasa Partidul Democrat în opoziție, iar socialiștii ar fi îndepărtați de Moscova.

„Eu l-aș trece în opoziție pe Plahotniuc și m-aș duce cu socialiștii”, a spus Băsescu.

„Cred că Băsescu greșește, pledând pentru o alianță cu Dodon și PSRM, cum a greșit și în 2005, cerându-ne să-l votăm pe Voronin”, a replicat Vlad Cubreacov, pe Facebook.

Acesta a fost completat de fostul său coleg de partid Ștefan Secăreanu.

„După ce Traian Băsescu ne sugerează alianța de guvernare ACUM – PSRM, mă conving o dată în plus că insului în cauză îi este în cot de soarta Basarabiei, așa cum i-a fost în cot de basarabeni la 4 aprilie 2005, când și-a trimis țucălarii la Chișinău să ne sugereze să-l votăm pe Voronin președinte. În această clipă, revenit la Chișinău, Băsescu urmărește un singur scop: să obțină mandatul de deputat european! Nimic mai mult!”, a menționat Secăreanu.

Amintm că în data de 4 aprilie 2005, fracțiunea parlamentară a Partidului Popular Creștin Democrat, condusă de Iurie Roșca, a accceptat să voteze pentru desemnarea liderului PCRM Vladimir Voronin în funcția de președinte al Republicii Moldova. Decizia PPCD a fost influențată de ex-președintele României, Traian Băsescu, și a ex-președintelui Georgiei, Mihail Saakașvili. Votul din 4 aprilie 2005 a fost un prim pas spre dispariția de facto a PPCD din viața politică moldovenească, scrie Timpul.MD.

You may also like

Comments are closed.

By