Un avion a intrat ilegal în spaţiul aerian al Republicii Moldova. A aterizat pe Aeroport neautorizat // UPDATE

AEROPORT

O aeronavă ce aparține companiei aeriene BlueBird Airways (înregistrat insula Creta/Grecia) a survolat ilegal spațiul aerian al R.Moldova și a aterizat pe aeroportul Chișinau fără permisiunea Autorității Aeronautice Civile (AAC), spun surse din domeniul aviației, potrivit Deschide.md.

Organele competente se află deja la fața locului și inspectează aeronava reținută la sol.

UPDATE // Potrivit surselor PUBLIKA.MD, la bordul aeronavei de tip BOEING 737 se afla echipajul, format din doi piloți de origine irlandeză, şi trei pasageri: doi greci și un american.

Toată “echipa” a decolat de la București pentru a face un test drive. Motivul ar fi că un om de afaceri american, care se afla la bord, intenționează să cumpere avionul de la vânzător, care de asemenea se afla la bordul aeronavei.

Aceștia au solicitat permisiunea Autorității Aviatice Civile din Moldova să survoleze spațiul aerian, respectiv, permisiunea să aterizeze pe Aeroportul Chișinău. Răspunsul autorităților moldovenești a fost negativ, deoarece nu aveau documentele necesare pentru a obține acest drept, fapt comunicat căpitanului aeronavei, o cetățeancă a Irlandei.

Cu toate acestea, piloții au decis să aterizeze la Chișinău.

Mai multe instituții ale statului investighează acest caz. Avionul a fost verificat minuțios și nu au fost depistate lucruri interzise la bord, mai scrie Publika.

publika.md
publika.md

You may also like

Comments are closed.

By