Tenismanul Radu Albot a fost decorat cu medalia “Meritul Diplomatic”

1811_515204_img2

Tenismanul moldovean Radu Albot a fost decorat cu medalia ”Meritul Diplomatic”, pentru merite deosebite în promovarea imaginii țării noastre, precum și activismul civic în educația tinerii generații. Distincția i-a fost înmânată sportivului de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul unei ceremonii festive, organizate luni la MAEIE.

Ministrul Tudor Ulianovschi a accentuat că prin evoluțiile sale de succes în cadrul diferitor turnee ATP, Radu Albot a contribuit la promovarea imaginii țării în lume, devenind, în acest mod, un ambasador al Republicii Moldova.

”Anume această prestație de excepție, precum și activismul lui civic, în special, în raport cu copii cărora le oferă experiența sa de fiecare dată când vine acasă, ne-a determinat să-l decorăm cu distincția Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene – medalia ”Meritul Diplomatic”, a menționat șeful diplomației moldovenești.

La rândul său, Radu Albot a menționat că este onorat să primească această distincţie.

“Mereu voi reprezenta Republica Moldova şi mă voi strădui ca ţara noastră să fie cât mai cunoscută în lume“, a accentuat Radu Albot.

 

 

You may also like

Comments are closed.

By