Socialiștii cheamă Blocul ACUM la discuții: o propun pe Zinaida Greceanîi – președinte al Parlamentului, vor oficializarea limbii ruse și împuterniciri suplimentare pentru Igor Dodon

psrm

Liderii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au invitat astăzi exponenţii blocului politic ACUM la discuţii privind formarea unei coaliţii majoritare în Parlament. Deputatul PSRM Ion Ceban a anunţat, în cadrul unei conferințe de presă, că reprezentanții PAS și PPDA sunt așteptați la mâine.

„Invităm Blocul ACUM, joi, ora 11.00, la Parlament, pentru a discuta formarea majorității parlamentare şi învestirea unui Guvern. Noi avem înaintate toate subiectele plasate în spaţiul public, am făcut o invitație la dialog si vom vedea punctele comune”, a declarat Ion Ceban.

Acesta a precizat că invitația a fost semnată de către președintele formațiunii, Zinaida Greceanîi, iar documentul va fi transmis pe cale oficială la PAS și PPDA. Totodată, Ceban a spus că socialiștii, ca fracțiune cu cele mai multe mandate, cred că funcția de președinte al Parlamentului trebuie să revină PSRM, care a propus-o pentru poziția de speaker pe Zinaida Greceanîi.

Amintim că, ieri, PSRM a anunțat o serie de condiții pentru inițierea negoierilor privind formarea unei alianțe de guvernare. Socialiştii au anunțat că nu vor susține un guvern minoritar, că optează pentru o alianță de guvernare „pe deplin funcțională”, pentru funcția de speaker al Parlamentului și pentru funcțiile de miniștri ai Apărării și Afacerilor Externe. Aceste domenii, alături de trecerea SIS sub controlul șefului statului, sunt pentru a spori împuternicirile președintelui Igor Dodon.

În declarația citită de deputatul Ion Ceban se mai spune că PSRM insistă ca limba rusă să devină limbă de comunicare și doresc anularea legii care prevede combaterea propagandei ruse în R. Moldova.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By