SCHEMĂ la Gara de Nord Chișinău: extorcau câte 45 mii lei lunar de la operatorii de transport. Trei angajați, reținuți astăzi

photo.casata.md

Procuratura anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au descins, astăzi, în cadrul S.C. ”Gara de Nord” Chișinău. Perchezițiile au avut loc în cadrul instituției vizate, cât și la domiciliul și în automobilele unor angajați.

Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada 2016 – prezent, șefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete și casierii din cadrul S.C. ”Gara de Nord”, au organizat o schemă infracțională de extorcare a mijloacelor bănești de la operatorii de transport. Aceștia primeau lunar, în mediu, câte 45 mii lei, sub amenințarea că le vor crea impedimente în activitate.

În urma operațiunilor de astăzi au fost încătușate trei persoane. Este vorba de doi șefi de schimb, dar și un controlor de bilete. Aceștia fiind reținuți pe un termen de 72 ore. La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală cu participarea persoanelor reținute.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă în mărime de la 2350 la 4350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 7 ani. În ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

You may also like

Comments are closed.

By