7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

SCHEMĂ de contrabandă cu mărfuri de milioane de lei: erau procurate din Turcia // FOTO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Membrul unei grupări infracționale a fost reținut în flagrant cu haine și încălțăminte de contrabandă. Reținerea a avut loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de subdiviziunile specializate ale Vămii, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Flagrantul a fost realizat la intrarea în țară prin postul vamal ”Giurgiulești”, după ce organele de anchetă au dispus reținerea și verificarea minuțioasă a unui autocamion despre care se cunoștea că este implicat în transportarea mărfurilor de contrabandă.

Inițial, vehiculul a fost supus scanării cu raze X-Ray, iar imaginile prelevate au indicat prezența unor obiecte străine. Suspiciunile rezultate în urma scanării, dar și informațiile operative deținute s-au adeverit în cadrul controlului fizic, când au fost depistate, în total, 8.404 articole vestimentare și 807 perechi de încălțăminte, care nu erau indicate în actele de însoțire. De asemenea, unele articole aveau marcajele unor branduri renumite, autenticitatea cărora urmează a fi verificată.

Potrivit informațiilor acumulate de organele de anchetă, loturile erau procurate din Turcia. Acestea erau introduse în țară prin contrabandă, fiind disimulate printre alte mărfuri transportate în regim de tranzit.

Valoarea bunurilor reținute în momentul flagrantului a fost evaluată la peste 1,6 milioane de lei.

2

img_0929

img_0935

img_0963

img_0971

img_0972

Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă deconspirată. La fel, ofițerii Serviciului Vamal și procurorii urmează să stabilească și valoarea prejudiciului cauzat de infractori. Conform primelor estimări, sumele depășesc cel puțin trei milioane de lei.

Pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, Codul penal stabilește o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img