9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest în privinţa recidivistului Pavel Grigorciuc

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procurorii au cerut astăzi prelungirea mandatului de arestare cu 30 de zile în privinţa recidivistului Pavel Grigorciuc, individul care l-a agresat fizic pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Grigorciuc este cercetat penal pentru huliganism, iar dacă va fi găsit vinovat ar putea să petreacă următorii aproape cinci ani după gratii.

Profilul extremistului de la ANTIFA este unul extrem de dubios. Acesta s-a remarcat de-a lungul anilor prin acţiuni violente, a fost reţinut pentru scandaluri, provocate în stare de ebrietate, pentru bătăi cu vecinii.

De asemenea, Pavel Grigorciuc, alături de alte 6 persoane numite “grupul Petrenko”, a fost condamnat penal pentru organizarea dezordinilor în masă, după ce în septembrie 2015 s-au încăierat cu forţele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.

Tot în 2015, Pavel Grigorciuc a primit interdicție de intrare în Ucraina pe motiv că ar reprezenta ”o amenințare, actuală sau potențială, la adresa intereselor naționale, securității naționale și integrității teritoriale”.

Recent, Grigorciuc s-a manifestat ca un promotor activ al alianței dintre PSRM și ACUM. Acesta a organizat și un flash-mob pe la sediile socialiștilor, ale PAS și DA și a fost însoțit peste tot de către avocatul raiderului nr.1 în CSI, Eduard Rudenco.

Iar recent recidivistul s-a alăturat protestului celor din ACUM, din fața Parlamentului, unde s-a manifestat printr-o acțiune ”teatralizată”, manifestând pentru ”libertate”.

sursa: evenimentul.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img