PERCHEZIȚII la Gara de Nord Chișinău: trei persoane, reținute // UPDATE

flickr.com

UPDATE // Procuratura anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au descins, astăzi, în cadrul S.C. ”Gara de Nord” Chișinău.
Perchezițiile efectuate atât în cadrul instituției vizate, cât și la domiciliul și în automobilele unor angajați au avut loc în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită, infracțiune prevăzute de art. 333 alin. (2) lit. b) și c) Cod Penal.

Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada 2016 – prezent, șefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete și casierii din cadrul S.C. ”Gara de Nord”, au organizat o schemă infracțională de extorcare a mijloacelor bănești de la operatorii de transport. Aceștia pretindeau și primeau lunar 45 mii lei, sub amenințarea că le vor crea impedimente în activitatea operatorilor de transport.

În urma operațiunilor au fost încătușate trei persoane. Este vorba de doi șefi de schimb, dar și un controlor de bilete, fiind reținuți pe un termen de 72 ore.

La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală cu participarea persoanelor reținute.
Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă în mărime de la 2350 la 4350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 7 ani. În ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

You may also like

Comments are closed.

By