Percheziții la domiciliul a doi angajați din cadrul Direcției Antidrog al INI

catuse1

Procurorii anticorupție au descins, în această dimineață, la domiciliul a doi ofițeri de investigații din cadrul Direcției Antidrog al INI, într-o cauză penală pornită pe faptul traficului de influență, săvârșită de către funcționarii instituției menționate, conform art. 326 alin. 2 lit. b) Cod Penal.

Potrivit materialelor cauzei, figuranții au pretins și primit suma de 1400 de euro într-un dosar penal pentru traficul ilegal de droguri, în schimbul cărora ar urma să influențeze un procuror ca acesta să nu conteste la Curtea de Apel încheierea judecătorului de instrucție, prin care învinuitului i-a fost înlocuit arestul preventiv – în arest la domiciliu.

Suspecții au pretins 5600 euro, susținând că pot influența procurorul de caz să adopte o hotărâre favorabilă în cazul persoanei învinuite de infracțiunea sus menționată.

În cele din urmă, cei doi polițiști au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.

Conform Codului Penal, săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 326 alin. 2 lit. b) se pedepsește cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By