20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Ministrul Finanţelor: Vom angaja credite doar pentru investiţii în infrastructură. Nici un cent nu împrumutăm pentru consum curent

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În pofida unor pronosticuri apocaliptice ale opoziţiei, datoria publică s-a diminuat cu 164 milioane de lei în primul trimestru al anului 2019. Ministrul Finanţelor Ion Chicu a spulberat, într-o postare pe Facebook, speculaţiile despre pretinsele împrumuturi masive ale actualului Executiv.

“Deoarece i-am “dezamăgit” cumplit, datoria publică diminuandu-se atât ca cifră absolută (cu 164 mln.lei), cât şi ca pondere în PIB (de la 27,4% la 24,9%), văd că au schimbat deja macazul, exprimându-şi marea îngrijorare, că, până la sfârşit de an nu vom reuşi să… mărim datoria publică, mai ales cea externă. Am înţeles că ard de nerăbdare să facă ordine “la buget”,  a postat ion Chicu.

Ministrul a mai spus că statul va angaja credite doar pentru investiţii în infrastructură.

“Noi, aici la Ministerul Finanţelor, suntem de altă parere. Vom angaja credite doar pentru investiţii în infrastructură. Nici un cent nu împrumutăm pentru consum curent. Salariile, pensiile şi alte prestaţii – vor fi achitate la timp. Mai mult, considerăm în planurile noastre o eventuală diminuare a poverii fiscale prin reducere de taxe şi impozite. Dă efect!”, a mai scris Ion Chicu, citat de Hotnews.md.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img