METEO! Un ciclon periculos loveşte România: se anunţă frig şi ploi puternice

ploi-frig_dfe601f70d_c460cbfd7c

Un ciclon periculos loveşte România! Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), marţi se răceşte semnificativ, iar vremea va fi în general instabilă. Şi temperaturile scad cu 7-8 grade, sub normalul perioadei.

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice în vestul, nordul şi centrul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, citează de adevarul.ro.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade. Până la sfârşitul săptămânii, valorile termice, în creştere uşoară, se vor situa în jurul celor normale specifice datei.

Local şi temporar se vor semnala precipitaţii în majoritatea zonelor. Vremea instabilă va fi prezentă în majoritatea regiunilor inclusiv în primele zile de mai. Furtunile vor prefera nordul, vestul şi centrul ţării, în timp ce în restul zonelor, vor avea o frecvenţă mai mică. Izolat, se vor aduna cantităţi importante de apă şi va cădea grindină.

Temperaturile vor fi ridicate până miercuri când vor începe să bată în retragere, astfel pe 1 mai, temperaturile vor scădea uşor, ajung la maxime de 20 de grade în Bucureşti, 19 grade în Constanţa, 16 grade în Cluj-Napoca şi Iaşi.

Și în Republica Moldova, pentru astăzi, sunt prognozate ploi cu descărcări electrice. La fel, sunt posibile precipitații și de Paștele Blajinilor.

Screenshot_2

You may also like

Comments are closed.

By