Doi polițiști din cadrul Regimentului Național de Patrulare Nord, în arest pentru 30 de zile

politia

Doi agenți de patrulare din cadrul Regimentului Național de Patrulare Nord al INP au fost plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată de instanța de judecată care a admis demersurile procurorilor.

Ședințele de judecată s-au desfășurat, vineri, în cadrul Judecătoriei mun. Chișinău, sediul Ciocana.

Cea de-a treia persoană civilă, reținută în același dosar, este cercetată în stare de libertate. Persoana și-a recunoscut vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

Amintim că la data de 4 aprilie, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, au descins atât la domiciliul, cât și în birourile și automobilul de serviciu a membrilor unui echipaj de patrulare din cadrul Regimentului Național de Patrulare Nord al INP.

Din materialele cauzei penale, agenților de patrulare li se încriminează însușirea unor sume de bani ce nu li se cuvin, în schimbul cărora nu a fost documentat un caz de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate. Atunci prin intermediul unei persoane civile, polițiștii ar fi extorcat de la conducătorul auto mijloace băneşti în mărime de 10 000 lei, iar ulterior au primit de la ultimul mijloace financiare în sumă de 300 Euro.

Conform Codului penal, comiterea infracțiunii prevăzută de art. 324 alin. (2) lit. b) și c) se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By