Dodon spune că Sandu și Năstase vor trebui să dea explicații cetățenilor: ”Cei care data trecută nu au vrut să se salute cu mine nu au mai venit astăzi”

Screenshot_17

La președinție au început consultările dintre liderii PDM și PSRM, intermediate de șeful statului, Igor Dodon, care a invitat la dialog cele mai mari fracțiuni parlamentare, capabile să formeze o majoritate.

Igor Dodon a menționat lipsa șefilor fracțiunilor PAS și PPDA, care au refuzat să vină la discuții.

„Cei care data trecută nu au vrut să se salute cu mine nu au mai venit astăzi. E decizia lor. Ei vor trebui să dea explicații cetățenilor. Aceasta este ultima întâlnire inițiată de președinte. Scopul meu era ca partidele să înceapă discuțiile privind formarea unei majorități parlamentare. Mai departe deja veți lua decizia dacă se formează o majoritate sau se merge pe varianta alegerilor anticipate”, a spus Dodon în debutul întâlnirii cu reprezentanții PSRM și PD.

Din partea PDM, la discuții sunt prezenți liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc și doi vicepreședinți – Andrian Candu și Pavel Filip. PSRM este reprezentat de către președintele Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al partidului, Vlad Batrîncea și secretarul ideologic al PSRM, Ion Ceban.

După întâlnire vor avea loc declarații pentru presă.

You may also like

Comments are closed.

By