Ciurea: Un comportament demn din partea politicienilor moldoveni ar fi să-i mulțumească domnului Poroșenko pentru binele care l-a făcut țării noastre

gov.md

Atitudinea liderilor PAS şi PPDA faţă de victoria lui Vladimir Zelenskii asupra lui Petro Poroşenko, pe care o consideră ab initio  benefică pentru Ucraina, frizează absurdul și este demn să fie introdus într-o antologie a politicianismului autist. Este opinia analistului politic Corneliu Ciurea, exprimată într-un editorial publicat de portalul hotnews.md.

Atât liderii PAS-ului, cât și cei din Platforma DA, susțin că victoria lui Zelenskii asupra lui Poroșenko este benefică nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Moldova, deoarece ”a fost înfrânt prietenul lui Plahotniuc – Poroșenko”. Acest mod de a cugeta și de a înțelege fenomenul politic frizează absurdul și este demn să fie introdus într-o antologie a politicianismului autist, care nu vede altceva în jur decât corupție, oligarhie și jaf”, scrie Corneliu Ciurea.

Analistul consideră că politicienii de la Chişinău ar trebui să-i mulţumească lui Petro Poroşenko pentru binele făcut Moldovei. Ciurea trece în revistă şi câteva realizări notabile în mandatul fostului lider de la Kiev.

Colaborarea dintre Kiev și Chișinău, în perioada mandatului președintelui Poroșenko, a fost de-a dreptul excepțională. Kievul a susținut fără ocolișuri cauza Chișinăului în dialogul cu Tiraspolul și cu Moscova. Mai mult, guvernarea de la Kiev a demarat pentru prima dată proiectul controlului comun pe segmentul transnistrean al frontierei, ceea ce a permis Chișinăului să-și trimită vameșii la punctele estice de intrare în țară. E vorba, în primul rând, de punctul vamal Cuciurgan-Pervomaisk, dar și de un șir de puncte comune de trecere a frontierei moldo-ucrainene în afara zonei transnistrene. Procesul de creare a punctelor comune de control la frontiera moldo-ucraineană nu este nici pe departe încheiat și avem nevoie în continuare de sprijinul părții ucrainene. Deocamdată, situația este incertă, întrucât noul președinte, domnul Zelenskii, încă n-a preluat dosarele și sperăm că între fosta și noua președinție va exista continuitate”, notează analistul.

Un comportament demn din partea Moldovei și politicienilor ei ar fi să-i mulțumească cordial domnului Poroșenko pentru binele care l-a făcut țării noastre și să încurajeze continuarea acestor politici din partea noului președinte, Vladimir  Zelenskii”, conchide Ciurea.

You may also like

Comments are closed.

By