-0.5 C
Chișinău
Sunday, December 5, 2021

Businessman: Consider că noi am câştigat foarte mult din reducerea cu 10 la sută a cotei TVA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Domeniul HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele) a câştigat foarte mult din implementarea micii reforme fiscale. Este opinia lui Veaceslav Duduş, proprietarul unui local de patiserie din Comrat, exprimată într-un articol publicat pe site-ul pavelzingan.md.

“Consider că noi am câştigat foarte mult din reducerea cu 10 la sută a cotei TVA. Acest fapt ne permite să renunţăm la salariile în plic. Din acet motiv nu avem problem nici cu organelle de control”, a declarat veaceslav Duduş.

Amintim că pachetul de legi care vizează „mica reformă fiscală” prevede şi reducerea cotei TVA de la 20% la 10% pentru serviciile din restaurante, hoteluri, cafenele, catering  etc. Acesta este aplicat de la 1 octombrie 2018.

Adoptarea pachetului de legi care prevede „mica reformă fiscală” a fost salutată de Asociaţia Patronală „Asociaţia Naţională a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement din Republica Moldova”.

„Susţinem aceste măsuri şi avem încredere că un dialog constant şi constructiv între guvernare şi mediul de afaceri este singura cale de a reuşi atât în ceea ce priveşte creşterea businessului, cât şi în ceea ce priveşte combaterea economiei tenebre”, se conţinea într-un comunicat al Asociaţiei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img