Boțan: PSRM și PDM ar trebui să formeze o coaliție majoritară în Parlament

botan

Analistul politic Igor Boțan crede că Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat ar trebui să formeze o coaliție majoritară în Parlament. În opinia sa, exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV 8, în programele celor două formațiuni sunt multe puncte comune. 

”Programul electoral al PSRM-ului nu se referă la dezoligarhizare, ei au o clauză privind combaterea corupției, lucru care este și în programul de guvernare al Guvernului Pavel Filip. În programul electoral al celor două formațiuni sunt foarte multe puncte care coincid, mă refer la PDM și socialiști”, a declarat Igor Boțan.

Analistul crede că în condițiile blocajului din partea fracțiunilor PAS și PPDA, PSRM și PDM, ar trebui să formeze o nouă majoritate parlamentară și un nou Guvern.

”În astfel de situație, pentru ca țara să fie guvernată, este normal să coopereze două partide de stânga, un partid cu o doctrină social-democrată, alt partid pretinde că are doctrină socialistă. Dl Vlad Plahotniuc este vicepreședinte al Internaționalei Socialiste și chiar are misiunea de a promova valorile socialiste în spațiul CSI. Cred că dl Plahotniuc este capabil să-i convingă pe socialiștii din R. Moldova că ei pot fi parte a acestei mișcări socialiste”, mai spune Igor Boțan.

Totodată, expertul nu crede că sistemul electoral mixt va putea fi anulat, așa cum insistă Sandu și Năstase.

”Igor Dodon a spus foarte clar, acum două săptămâni, că votul mixt  a fost introdus în beneficiul PSRM-ului și nu  va fi anulat în beneficiul blocului ACUM”, a conchis Boțan.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By