Blocul ACUM nu vrea crearea unei coaliții funcționale cu PSRM și optează pentru anticipate

slusari popsoi

Blocul ACUM nu vrea crearea unei coaliții funcționale cu socialiștii și optează pentru alegeri anticipate peste câteva luni. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, după ce PSRM a ignorat invitația blocului ACUM la discuții despre formarea unei majorități parlamentare.

”Nu vom trece linia roșie de creare a unei coaliții pe patru ani, cu partajarea funcțiilor. Mingea este pe terenul socialiștilor, care trebuie să decidă dacă în decurs de două luni vor realiza măcar o parte din programul lor”, a declarat Slusari.

Acesta a insistat că PSRM, PAS și PPDA sunt pe poziții diametral opuse, departe unii de alții.

Colegul său de bloc, Mihai Popșoi, vicepreședinte al PAS, a spus clar că Năstase privește funcția de speaker ca pe o trambulină pentru alegerile locale. Potrivit lui, Năstase va demisiona ca să candideze pentru funcția de primar general al Chișinăului.

Amintim că blocul ACUM insistă ca socialiștii să le susțină exclusiv agenda politică a PAS și PPDA, inclusiv votarea lui Năstase în funcția de președinte al Parlamentului, iar a Maiei Sandu – în fruntea Guvernului. La fel, PAS și PPDA vor să anuleze sistemul mixt de vot, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția și să organizeze, în câteva luni, alegeri anticipate.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By