Alegeri în Ucraina // Actorul de comedie Vladimir Zelenski – favorit în scrutinul de duminică. Urmează turul doi

5ca0792818356179058b45c5

Actorul de comedie Vladimir Zelenski se clasează pe locul întâi după primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina, desfășurate duminică, 31 martie. Acesta este urmat de actualul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, conform rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale.

_10222

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experienţă politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică „Slujitorul Poporului”, în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales preşedinte.

Vladimir Zelenski a declarat că îi este indiferent cu cine va concura în turul doi și că nu va organiza proteste în cazul în care poporul ucrainean alege să susţină un alt candidat, informează agenţia Tass.

„Nu voi purta un război împotriva societăţii, nu voi aduna proteste în stil Maidan şi nu voi amplasa corturi pentru a mă proteja dacă ucrainenii nu mă vor susţine”, a declarat Zelenski, făcând referire la protestele violente care au avut loc în zona Maidan Nezalezhnosti (Piaţa Independenţei) din Kiev în anul 2014.

Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe data de 21 aprilie, deoarece niciun candidat nu a obţinut peste 50% din voturi.

You may also like

Comments are closed.

By