Activist civic: Văzut azi pe Platon zâmbind… Era vesel. Nu a pomenit deloc despre faptul că ar fi fost înjunghiat // VIDEO

IMG_20190404_172002_319 (1)

Activistul civic Vitalie Sprânceană constată că alegătorii moldoveni au fost minţiţi de presa din trustul de presă Platon-Ţopa, în cazul pretinsei înjunghieri în penitenciar a oligarhului condamnat Veaceslav Platon.

“Văzut azi la ceva tv pe Platon zâmbind… Era vesel. Nu a pomenit deloc despre faptul că ar fi fost înjunghiat sau nu… Si eu mă simt neputincios şi furios. Pentru că, în contextul ăla dinainte de alegeri, împreuna cu alte situaţii, chestia aia părea credibila… Nu stiu cine a răspindit-o, dar a jucat pe frici. Şi a forţat oameni să se simtă vunerabili”, a scris Sprânceană, într-o postare pe Facebook.

Amintim că, în preajma scrutinului din 24 februarie, unul dintre avocații raiderului nr.1 din CSI, Alexandru Botnariuc, a declarat la Jurnal TV că Platon ar fi fost înjunghiat, iar informația ar fi primit-o de la rudele acestuia. Ştirea falsă a fost tirajată de toate instituţiile de presă, afiliate PAS şi PPDA: Pro TV, TV 8, Newsmaker, Unimedia şi altele.

Administrația Națională a Penitenciarelor a dezmințit, însă, faptul că Platon ar fi fost înjunghiat, iar reprezentanții Oficiului Avocatul Poporului au mers chiar în celula deţinutului și s-au convins că acesta nu a fost atacat.

„Reprezentanții Avocatul Poporului au întreprins o vizită inopinată la Penitenciarul nr. 13, după ce în presă au apărut informații că Veaceslav Platon ar fi fost înjunghiat. Am avut acces liber în penitenciar, iar întrevederea a avut loc chiar în celula lui Veaceslav Platon. Noi ne-au autosesizat după materialele apărute în mass-media”, a declarat şefa Direcţiei gestionarea și investigarea cererilor din cadrul instituției Avocatul Poporului, Ada Șimon.

Sursa citată a mai precizat că deținutul era îmbrăcat într-o pereche de pantaloni sport, respectiv, orice rană ar fi fost vizibilă.

„Era îmbrăcat doar cu pantaloni sportivi. În partea de sus era fără nimic, deoarece este cald în celulă. Starea sa de sănătate este bună. Deținutul a spus că nu are careva pretenții, ci doar vrea ca mâine să-și exercite dreptul la vot”, a punctat Ada Șimon.

video: protv.md

You may also like

Comments are closed.

By