Acte românești falsificate, descoperite în punctul de trecere Cahul

Screenshot_1

Un permis de conducere și două cărți de identitate, cu semne clare de falsificare, au fost depistate în punctul de trecere Cahul, în mai puțin de 24 de ore. Trei cetățeni ai Republicii Moldova sunt cercetați penal pentru deținerea documentelor oficiale false.

Primul incident a fost consemnat ieri, 16 aprilie, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un mijloc de transport de model Toyota Corrola. Deși la linia de control a fost observat la volanul mașinii un bărbat, în timpul identificării persoanelor și verificării documentelor acesta s-a prezentat ca simplu pasager. În timpul verificărilor minuțioase, bărbatul de 37 de ani a recunoscut că deține un permis de conducere românesc, care ar putea fi falsificat. Acum un an și jumătate, acesta a apelat la un necunoscut pentru a-i perfecta acest document, ulterior contra sumei de 200 de euro l-a și obținut. Din primele cercetări permisul de conducere, eliberat de autoritățile române pe numele moldoveanului pentru toate categoriile, prezintă semne vizibile de contrafacere.

În această dimineață, la o diferență de câteva ore, polițiștii de frontieră au depistat la alți doi cetățeni moldoveni, ascunse în bunurile personale, două cărți de identitate românești falsificate. Ambii bărbați au folosit aceleași tertipuri pentru obținerea documentelor contrafăcute și urmau să le prezinte în Germania, la locul de muncă.

În toate cazurile, documentele vor fi supuse expertizei, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor, identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiunile săvârșite și luarea măsurilor legale ce se impun.

Screenshot_1

You may also like

Comments are closed.

By