Transportul public va fi redirecționat pe parcursul meciului de fotbal dintre Moldova – Franța

54462874_1985075924953170_511835023645605888_n

Astăzi, 22 martie, începând cu ora 19:00, în legătură cu desfășurarea meciului de fotbal dintre Moldova – Franța pe stadionul „Zimbru” din capitală, angajații INP vor fi prezenți atât în arena sportivă, cât și pe străzile din aproprierea stadionului, pentru ca evenimentul să se desfășoare într-un climat sigur.

Inspectoratul Național de Patrulare nu va tolera manifestările de natură care ar putea pune în pericol siguranţa participanţilor. Astfel, INP solicită suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice, iar la meciul de fotbal este interzis:
– consumarea băuturi alcoolice în arena sportivă sau să pătrundă în interiorul acesteia în stare de ebrietate;
– să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine şi siguranţă;
– nesupunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor;
– să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
– să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau să ameninţe cu acte de violenţă;
– să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea;
– să refuze părăsirea imediată a arenei sportive, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către forţele de ordine.

Inspectoratul Național de Patrulare informează cetățenii, în vederea neadmiterii creării ambuteiajelor, pe parcursul desfăşurării evenimentului fotbalistic, deplasarea transportului va fi redirecţionat după cum urmează, începând cu ora 17:00:
- va fi sistat complet transportul pe bulevardul Dacia, segmentul Burebista – Cuză – Vodă, direcția centru;
– pe bulevardul Dacia, tronsonul cuprins între Burebista – Cuză –Vodă, direcția aeroport se va circula în ambele sensuri.

Agenții de patrulare vor fi prezenți în intersecții pentru siguranța circulației rutiere și fluidizarea traficului. Șoferii sunt îndemnați să fie răbdători, să manifeste perseverență și să se conformeaze indicațiilor legale a ofițerilor de patrulare.

Totodată, INP îndeamnă șoferii și pietonii să evite, pe cât posibil, zona stadionului „Zimbru” și să-și parcheze mașinile doar în locuri special amenajate.

You may also like

Comments are closed.

By