Supărați că nu-i mai primesc la cazinou, au anunțat că-i minat. Poliția a găsit autorii alertelor cu BOMBĂ

foto-alerta

Doi bărbați, de 43 și 53 de ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de poliție, după ce „s-au jucat de-a bombele”. Pe parcursul lunilor ianuarie-februarie au sunat la 112 si au anunțat că un cazinou din sectorul Botanica este minat.

În cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, forțele de ordine au stabilit că cei doi sunt complici în 8 cazuri la un cazino din sectorul Botanica și la un restaurant din sectorul Ciocana.

Polițiștii au stabilit că organizatorul alertelor cu bombă era individul în vârstă de 53 ani. Cu ajutorul unui dispozitiv, acesta înregistra comunicarea mincinoasă, iar al doilea suspect efectua apelurile la serviciul 112. În urma perchezițiilor, la domiciliile și în automobilele suspecților, oamenii legii au depistat mai multe cartele SIM, telefon mobil și dispozitivul pe care era înregistrată comunicarea mincinoasă.

În cadrul audierilor, ambii și-au recunoscut vinovăția. Aceștia au declarat că au recurs la acest gest din motiv că nu li se mai permite să joace la cazinoul respectiv.

În baza celor stabilite, organizatorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar complicele acestuia este cercetat în stare de libertate pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism” și „Huliganism”, Cod Penal al RM. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de până la 52 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Indivizii anterior au fost judecați pentru omor, furturi și escrocherie.

You may also like

Comments are closed.

By