Șoferii de maxi-taxi – „campioni” la încălcarea regulilor de circulație: înregistrează câte una la fiecare minut // VIDEO

Screenshot_20

Inspectoratul Național de Patrulare desfășoară, începând din data de 18 martie, operațiunea „Autobuz”. Potrivit analizei efectuate, șoferii de microbuze, înregistrează la fiecare minut, câte o încălcare rutieră gravă.

Inspectorii de patrulare au făcut o analiză video cu încălcările rutiere de către șoferii de maxi-taxi din capitală, care sunt foarte frecvente. Șoferii acestor mijloace de transport, înregistrează la fiecare minut, câte o încălcare rutieră gravă, cum ar fi: neacordarea priorității pietonilor, îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor în afara staţiilor sau îmbarcarea-debarcarea pasagerilor de pe carosabil, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării etc.

De asemenea, inspectorii de patrulare desfășoară lecții de informare despre regulile în trafic cu șoferii de troleibuze, pentru ca fiecare șofer să conștientizeze că atunci când transportă pasageri, ei sunt responsabilii de siguranța călătorilor.

În acest context, INP solicită și reamintește soferilor regulile de baza întru prevenirea abaterilor RCR:
-să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise;
-să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport;
-să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat;
-să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Operațiunea „Autobuz” va avea loc până pe data de 31 martie.

You may also like

Comments are closed.

By