22.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Sandu și Năstase își anunță astăzi divorțul? Blocul ACUM se desființează după un scandal monstru, iar PPDA și PAS vor semna un protocol de cooperare ca să păcălească opinia publică

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Anunțul despre divorțul dintre PAS și PPDA va fi făcut public astăzi, pe la prânz. Surse din cadrul PAS spun că pentru această oră este planificată semnarea unui așa-numit “acord de cooperare” a blocului ACUM DA-PAS.

Aceleași surse mai spun că documentul descrie mecanismul de cooperare în Parlament dintre cele două fracțiuni și că proiectul a fost elaborat de oamenii Maiei Sandu pentru a explica publicului decizia de separare.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a făcut presiuni ca să existe o singură fracțiune, pe care el să o conducă, dar Sandu a insistat pe separare, dar cu mecanism de colaborare.

Surse din cadrul PPDA spun că Năstase e furios pe Sandu pentru că la document se lucrează de mai mult timp, pe la spatele lui. Pe ultima sută de metri, PPDA l-a delegat pe vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari, ca să coordoneze conținutul acordului.

Un punct din document l-a deranjat foarte mult pe Andrei Năstase și anume că PAS și PPDA vor merge împreună la alegerile locale, iar Maia Sandu își rezervă dreptul să desemneze candidatul pentru funcția de primar general al Chișinăului, fotoliu țintit de Năstase.

La nervi, liderul PPDA i-a trântit șefei PAS că nu poate semna documentul fără acordul Consiliului Național al formațiunii sale. Într-un final, după certuri îndelungate, cei doi au ajuns la înțelegerea că documentul va fi semnat marți, la prânz.

Este de menționat și faptul că acordul nu are nicio putere juridică și este doar o simplă declarație de intenții.

sursa: actual.md

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img