Prins la frontieră cu permisul falsificat: l-a cumpărat cu 1300 de euro

Screenshot_1

Un locuitor al satulu Cuza Vodă, raionul Cahul, a fost identificat în această dimineață la trecerea frontierei de stat cu permisul de conducere falsificat. Deși tânărul moldovean, de 33 de ani, s-a prezentat ca pasager al unei mașini de ocazie, comportamentul și declarațiile acestuia au dat de bănuit polițiștilor de frontieră din Cahul, ca ulterior să fie descoperit și documentul contrafăcut.

Permisul a fost găsit în portmoneu și a fost eliberat în 2011 de către autoritățile naționale pentru mai multe categorii. Din primele cercetări s-a constatat că documentul este falsificat, fiind identificate elemente ce nu corespundeau unui act autentic.

În declarații cetățeanul a precizat că după mai multe tentative de a obține permisul, prin incapacitatea susținerii examenelor, a apelat la ajutorul unui conațional. Ultimul, contra sumei de 1300 de euro i-a perfectat documentul falsificat. Conform spuselor acestuia permisul urma să-l folosească în Cehia, unde era așteptat la lucru.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii. Documentul a fost ridicat și transmis către expertiză, iar tânărul și-a întrerupt benevol călătoria.

You may also like

Comments are closed.

By